Danie z cyklu „Śniadanie mocy” choć nie obraziłabym się też na taki podwieczorek 🙂 sezon na figi w pełni więc warto spróbować.
Co będzie potrzebne (na 5-6 porcji) :
- 300 g kaszy kuskus
- Około 0.5 l mleka
- 1 dojrzałe mango
- 5 fig
- Szczypta cynamonu
- 1 łyżeczka miodu
- Garść pistacji
Wykonanie:
Kuskus zalać wrzącym mlekiem tak żeby płyn pokrywał kaszę na około 0.5 cm. Odstawić pod przykryciem na 5 minut. Mango obrać i pokroić w kostkę. Figi pokroić w ósemki. Pistacje posiekać z grubsza. Do gotowego kuskusu dodać miód i cynamon oraz pokrojone mango i delikatnie wymieszać. Przełożyć do mniejszych misek i na wierzchu każdej ułożyć pokrojone figi. Zjadać na ciepło lub na zimno.
25 sierpnia 2018 at 22:44
Moje smaki!
Muszę zapamiętać…
xxx
PolubieniePolubienie
26 sierpnia 2018 at 23:52
Fit fit!!! Lekkie zdrowe i przepyszne!
PolubieniePolubienie