Ten moment kiedy w oczach swojego dziecka stajesz się matką idealną, bo robisz makaron z sosem z sera gorgonzola i złocistymi smażonymi pieczarkami 😉
Zdecydowanie danie z kategorii „na szybko”, idealne by zrobić na niewymagający lunch lub ekspresowy obiad po powrocie z pracy. Zupełnie nie fit 😉
Co będzie potrzebne:
- 300 g makaronu
- 100 g sera gorgonzola
- 400 g pieczarek
- 2 ząbki czosnku
- 3 łyżki posiekanego szczypiorku
- 1 łyżka masła klarowanego
- Sól, pieprz
Wykonanie:
Makaron ugotować zgodnie z czasem podanym na opakowaniu.
Pieczarki obrać, pokroić na ćwiartki. Na patelni rozpuścić masło klarowane i podsmażyć pieczarki aż będą złote. Dodać czosnek, smażyć kolejną minutę i dodać posiekany szczypiorek. Przyprawić solą i pieprzem do smaku.
Makaron odcedzić, wstawić na mały ogień i dodać pokruszoną gorgonzolę. Mieszać aż ser się rozpuści.
Na talerze nałożyć serowy makaron, a na wierzch pieczarki.
Skomentuj