Zdecydowanie lubię przepisy takie jak ten – szybkie i proste 🙂 Dlaczego nie poprzestałam na zwykłych gofrach?  Ponieważ Łucja uważa, że dzień bez bio banana z Lidla jest dniem straconym, a ostatnio przez ciągnące się przeziębienia ma bana na nabiał. Odpadła nam tym samym ulubiona przekąska z bananem – jogurt z karobem. Jeśli nie macie gofrownicy możecie usmażyć z tego ciasta placki na patelni.

Co będzie potrzebne :

– banan
– jajko
– szklanka mleka roślinnego (u mnie ryżowe)
– 1 i 1/3 szklanki mąki
– 2 łyżki karobu (lub wytrawnego kakao)

Wykonanie :

Banana zblendować, dodać pozostałe składniki i zmiksować na gładką masę (ja zrobiłam to w malakserze). Gofrownicę rozgrzać, nakładać ciasto i smażyć przez około 6 minut (czas zależy od mocy Waszego urządzenia).