Pyszne i zdrowe danie wegetariańskie – możemy przygotować w ten sposób nasze ulubione warzywa. U mnie były to tym razem: papryka, cukinia, marchewka, pieczarki i cebula. Świetnie też się sprawdzą bakłażan, ziemniaki, bataty, buraki, fasolka czy kalafior. Oczywiście zamiast grillować można warzywa upiec w piekarniku lub usmażyć na patelni grillowej.

Co będzie potrzebne:

– ulubione warzywa, pokrojone na kawałki (te które się dłużej robią, jak marchewka, polecam pokroić na mniejsze części)
– przyprawy: oregano, sok z cytryny, kumin, płatki chilli, sól, pieprz
– oliwa
– ser feta
– pomidorki koktajlowe

Wykonanie:

Warzywa przyprawiamy, polewamy oliwą i grillujemy (ja użyłam specjalnej patelni na grilla). Gdy warzywa będą już rumiane i miękkie wrzucamy je do miski, posypujemy pokruszoną fetą i pomidorkami koktajlowymi pokrojonymi na połówki.