Proste i lekkie szaszłyki, które zrobicie na grillu w kilka minut. Żeby utrzymać fetę na miejscu wystarczy ją owinąć w cienkie plastry cukinii.
Co będzie potrzebne:
- 2 nieduże cukinie pokrojone w długie, cienkie plastry za pomocą obieraczki
- 200 g fety
- 16 pomidorków koktajlowych
- Sok z połowy cytryny
- 1 łyżeczka oregano
- 1 łyżka oliwy
- Sól
- 1 cebula, pokrojona na ósemki
Wykonanie:
W głębokim półmisku lub misce z szerokim dnem wymieszać sok z cytryny, oliwę, oregano i sól. Zamarynować plastry cukinii.
Fetę pokroić w kostkę (u mnie 12 kawałków).
Na patyczki do szaszłyków nadziewać cebulę (utrzyma nam resztę warzyw na miejscu), kawałki fety owinięte w plastry cukinii, pomidorki koktajlowe i zwinięte plastry cukinii. Zakończyć cebulą.
Grillować około 5-10 minut delikatnie przekrecając w połowie pieczenia.


Skomentuj