Kukurydza to nasze ulubione warzywo z grilla. Zazwyczaj jemy ją posmarowaną masłem i oprószoną solą, ale tym razem postanowiłam trochę podrasować to danie. Wystarczyło dodać do masła kilka składników i znaleźliśmy się po słonecznej stronie 😉

Co będzie potrzebne:

  • 2 kolby kukurydzy
  • 40 g masła
  • Skórka starta z limonki
  • 1 łyżeczka soku z limonki
  • 1 łyżka posiekanej kolendry
  • Opcjonalnie posiekana ostra papryczka
  • Szczypta soli

Wykonanie:

Miękkie masło (w temperaturze pokojowej) wymieszać ze skórką i sokiem z limonki, dodać kolendrę, sól i ewentualnie chilli. Schłodzić w lodówce.

Obrane kolby kukurydzy zgrillować, obracając kilkakrotnie, przez około 15-20 minut. Posmarować masłem i podawać.