Kukurydza to nasze ulubione warzywo z grilla. Zazwyczaj jemy ją posmarowaną masłem i oprószoną solą, ale tym razem postanowiłam trochę podrasować to danie. Wystarczyło dodać do masła kilka składników i znaleźliśmy się po słonecznej stronie 😉
Co będzie potrzebne:
- 2 kolby kukurydzy
- 40 g masła
- Skórka starta z limonki
- 1 łyżeczka soku z limonki
- 1 łyżka posiekanej kolendry
- Opcjonalnie posiekana ostra papryczka
- Szczypta soli
Wykonanie:
Miękkie masło (w temperaturze pokojowej) wymieszać ze skórką i sokiem z limonki, dodać kolendrę, sól i ewentualnie chilli. Schłodzić w lodówce.
Obrane kolby kukurydzy zgrillować, obracając kilkakrotnie, przez około 15-20 minut. Posmarować masłem i podawać.

Skomentuj