Kolejny przepis dla wielbicieli jagnięciny, która jest teraz w ofercie Biedronki. I stamtąd też jest przepis na danie, które chcę Wam polecić – delikatne steki z udźca w chrupiącej panierce w stylu włoskim. Jeśli dodatkowo doceniacie, jak ja odkąd wróciłam do pracy, nie czasochłonne przepisy to tym bardziej pokochacie to danie 🙂
Co będzie potrzebne:
– 2 steki jagnięce
– 2 kromki pieczywa (np ciabatty), najlepiej lekko podsuszonego
– garść świeżej bazylii
– ząbek czosnku
– łyżka startego parmezanu
– sól, pieprz
– oliwa
Wykonanie:
Mięso przyprawić solą, pieprzem i przesmażyć na oliwie, ok 2 minuty z każdej strony – tylko do zrumienienia.
Chleb, bazylię, czosnek i ser dokładnie zmiksować w malakserze lub blenderze do powstania panierki.
Podsmażone steki obtoczyć dokładnie w przygotowanej panierce i wstawić do piekarnika nagrzanego do 170°C na około 10 minut.
Ja podałam z frytkami z batata i sałatą z balsamico i oliwą.
Skomentuj