Prosty i szybki a przede wszystkim zdrowy deser, w sam raz na imprezę halloween – domowe galaretki zrobione z owocowego soku i agaru (lub żelatyny). Oczywiście można je zrobić z kupnych galaretek, ale niestety z owocami nie mają nic wspólnego, a czas przygotowania będzie taki sam, lub jeśli używacie agaru to domowe wyjdą jeszcze szybciej.

Ja użyłam soku pomarańczowego, w którym zatopiłam pokrojone na nieduże kawałki mandarynki oraz jabłkowego (z użyciem kilku kropli barwnika spożywczego – można dodać też zmiksowany szpinak) z półplasterkami kiwi (uwaga: galaretka na żelatynie nie stężeje z kiwi, można połączyć tylko z tą na agarze).

Galaretki przelałam do plastikowych miseczek, na których narysowałam „straszne” buźki. Fajnie też będą wyglądać w szklankach czy kieliszkach 🙂